Wie

Wie

De voorstellingen van “Vroeger was alles…” worden verteld door Patrick Deters. Op basis van feiten van bijzondere plekken in de gemeente heeft hij daar verhalen van gemaakt die het vertellen waard zijn.

Hij heeft zijn voetstappen staan bij de toneelvereniging St. Theodulfus, staat dagelijks voor de klas op de Haagse Hogeschool en heeft de afgelopen jaren de lokale oudejaarsconference Luid Kaag & Braassem gespeeld. Als trotse inwoner van de gemeente vindt hij het fantastisch om verhalen te vertellen die iets betekenen in onze gemeente.

“Vroeger was alles…” werd in de eerste jaren neergezet in samenwerking met het ghoyhuys en de uitbaters Carina & Maurice van Leeuwen, ‘jonge’ ondernemers, bruisend van de energie en vol ideeën voor de toekomst. Hun jarenlange ervaring met kunst, hospitality en de drift om te ondernemen heeft geresulteerd in het ghoyhuys. In 2015 kregen zij de kans om een het terrein aan de rand van het Ghoybos aan te kopen, en vanaf toen zijn ze gaan bouwen.. van het een kwam het ander; een expositieruimte, welke ingezet kan worden als multifunctionele ruimte, zelfs een mooi ruim recreatie appartement om in te overnachten.

Vanaf 2021 zijn we ook te gast bij ’t Veen eten & drinken in Roelofarendsveen. Een sfeervolle én veelzijdige locatie; dat is ’t Veen eten & drinken. In het restaurant serveren ze jou een lekker diner en in het gezellige café of op het terras aan het water drink je ontspannen een biertje. Uitbater Niels Hoogenboom heeft sinds 2020 ook zijn eigen bierbrouwerij in ’t Veen. Zij hebben nu dus naast het normale assortiment speciaalbieren ook hun eigen huisbieren op tap en fles. In kleine oplages brouwen ze wisselende bieren naar eigen recept. Geen bier is hetzelfde, dus ze hopen je telkens opnieuw te mogen verrassen met onze met trots gepresenteerde creaties.

En in 2021 mochten we ook een voorstelling spelen bij Partycentrum Keijzer in Leimuiden. Keijzer bestaat sinds 1850. Sjaak en Joke zijn de 4de generatie eigenaars en worden ondersteund door een vast team van medewerkers. Café Keijzer is nog het best te omschrijven als een traditioneel bruin café. Het is sedert 1957 gevestigd in de voormalige burgemeesterswoning van Leimuiden, een fraai, beeldbepalend pand.
Liefhebbers van de soapserie ‘Goede tijden, slechte tijden’ zullen de karakteristieke voorgevel nog steeds herkennen als die van ‘Bar-bodega de Koning’. En ieder jaar wordt bij Keijzer het Nederlandse kampioenschap Bonaken gehouden.